‘Crisis, wat kun je ermee?’, was het onderwerp van de Dag van de Dialoog in The Hub voor bewoners, ondernemers en winkeliers uit de Jordaan en daarbuiten. Zestien personen verdeelden zich over twee tafels en gingen met elkaar de dialoog aan. Deelnemers waren bijzonder optimistisch en geen crisis leek onoverkomelijk. Zit crisis tussen de oren?

Dag van de Dialoog in The Hub

In deel één van het gesprek overheerste optimisme bij de deelnemers. Of het nu ging om een leeftijdscrisis, ontslag of relatieprobleem, telkens bleek dat de deelnemers de crisis om konden buigen tot een kans. Acceptatie van de crisissituatie werd door velen als sleutel voor de oplossing gezien. Een situatie overkomt je, maar hoe je hier vervolgens mee omgaat, is een keuze. ‘Crisis zit tussen de oren’, merkte iemand op, voilá! Het devies luidde om niet te vechten tegen een situatie, maar om te vechten vóór een situatie waar jezelf gelukkig van wordt. Maar, waar worden we gelukkig van? Waar dromen we over?

Geluk en vrijheid. Sommige deelnemers droomden over geluk om met elkaar een verandering door te maken, om naar een nieuw bewustzijn toe te groeien en een nieuwe economie te omarmen. Anderen droomden over een dans van vrijheid. Een storyteller aan tafel bracht de dromen terug tot universele verhalen. Verhalen waarin wegwijzers verborgen zitten die ons de goede kant op kunnen sturen. Het enige wat we hoeven te doen is te luisteren naar deze verhalen.

Hoe luister je naar dat verhaal? Hoe zet je je dromen om in daden? Aan tafel brachten verschillende deelnemers hun dromen terug tot concrete acties. Zoek je bijvoorbeeld meer vrijheid in je baan? Wat heb je daarvoor nodig? Breek de crisis af tot een hapklaar brokje en begin bij het begin om de situatie om te zetten in een kans om je dromen te realiseren.

Door uit te gaan van beweging, kan elke crisis overwonnen worden. Aan het einde van de avond vroegen de deelnemers zich zelfs af wat dé crisis nu eigenlijk nog voorstelt. Aan hen zal het niet liggen, met deze deelnemers zal de crisis tot iets moois leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s