VolewijckHet Lupineplein en naastliggende speeltuin Volewijck is een focusplek in de Volewijck. Er zijn meerdere (groepjes) van actieve bewoners die ideeën en wensen hebben rond het gebied. In het verleden is echter gebleken dat het lastig is de wensen rond het gebied te realiseren zodat iedereen zich er in kan vinden. Ook komt veel werk op de schouders van een klein aantal bewoners. Om de leefbaarheid van het gebied te vergroten is het van belang dat bewoners zich meer eigenaar gaan voelen van hun leefomgeving. In de toekomst zal er vanuit stadsdeel en Ymere steeds minder inzet zijn om het gebied te onderhouden en activiteiten te verzorgen. Om de actieve mensen te verbinden en de kring van betrokken bewoners uit te breiden is ondersteuning vanuit Stadsdeel Amsterdam-Noord gewenst van community manager Elien van Riet die het netwerk kan uitbreiden, kan inspireren en bewoners tools (denk aan social media, crowdfunding) kan geven om zelfstandig het gebied te verlevendigen en te beheren.

Door een duurzaam, vrolijk en zelfstandig functionerend netwerk van bewoners te bouwen, dat zelfstandig activiteiten voor de buurt kan organiseren, zullen bewoners van de Volewijck/Lupineplein zich meer eigenaar voelen van het gebied, en zullen er meer ontmoetingen tussen bewoners plaatsvinden. De leefbaarheid en tevredenheid van bewoners met het hun directe leefomgevingen neemt hierdoor toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s