elienvanriet_ilovenoord_noordzuid_tunnel

Tension LAB #2 heeft een programma voor de medewerkers van Alliander samengesteld waarin zij onder meer kennis maken met de mogelijkheden van crowdsourcing, communities en ervaren wat er op het gebied van open innovatie al wordt gedaan binnen Alliander. Elien van Riet geeft op dit festival een workshop in het bouwen van communities.

Elien beantwoordt in deze workshop de vraag waarom mensen onderdeel willen zijn van een community op basis van haar ervaring als community booster van de twee grootste communities in Amsterdam-Noord, NDSM en ilovenoord. Hoe werk je bottom-up? Hoe zet je een community strategisch op? En hoe trek je de community vervolgens samen met de betrokken partijen naar een hoger plan? Elien biedt een handige toolkit voor een succesvolle community.

De onderdelen Liander, Liandon en Endinet vormen samen het netwerkbedrijf Alliander. Zij zorgen voor de distributie van energie in grote delen van Nederland. Daarnaast zijn wij dé specialist als het gaat om complexe private energienetten en installaties. Lees een interessant artikel over de privatisering van de energiesector. Deze heeft nauwelijks marktwerking opgeleverd, stelt ir. Maarten van Riet van Liandon. De tijd is volgens de senior consultant rijp voor coöperatieve energiebedrijven die op lokaal niveau opereren. Lees meer over de oplossing, een kwestie van vraag en aanbod lokaal continu real-time op elkaar af te stemmen en dat alles te regelen vanuit de community.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s